Vilken är den bästa robotgräsklipparen?

En robotgräsklippare är en maskin som klipper gräs automatiskt. Gräsklipparen gör jobbet själv och klipper gräset precis lika bra som en gräsklippare som kräver fysisk kraft från en människa. Idag har robotgräsklippare blivit allt vanligare och priserna för en automatisk gräsklippare har pressats till följd av att fler tillverkare har tillkommit. Den första gräsklipparen som fungerade som en robot kom på 1990-talet men det har hänt väldigt mycket på senaste tiden.

Den bästa robotgräsklipparen är den gräsklippare som kan visa upp bäst resultat och där gräset blir klippt precis som man önskar. Det är svårt att avgöra vilken robotgräsklippare som är den absolut bästa. Det är många faktorer som spelar roll och vad som är bäst för dig kanske inte är bäst för någon annan. En gräsklippare som under 2015 fick väldigt många rekommendationer var Garden R160. Det är en robotgräsklippare som visar upp en mycket bra prestanda till ett okej pris.

Går man istället upp en nivå till en lite dyrare gräsklippare så är Husqvarnas Automover modell 330X en mycket bra robotgräsklippare. Med några enkla programmeringsinställningar klipper den gräset precis så som man önskar att det ska klippas.

robotgrasklippare

Priserna på robotgräsklippare skiljer sig väldigt mycket beroende på vad man som köpare har för krav på gräsklipparen. Vissa robotgräsklippare kräver att man gräver ner en ståltråd i gräsmattan för att maskinen ska kunna följa ståltråden och klippa i det mönstret som man har bestämt sedan tidigare.

En gräsklippare som är relativt billig men fortfarande en mycket bra robotgräsklippare är Gardena R50 Li. Med tanke på det låga priset så presterar gräsklipparen ändå väldigt bra och gräsmattan håller en mycket bra nivå efter att Gardena R50 Li har klippt den.

Många robotgräsklippare klipper bättre på torrt gräs och det kan vara en viktig faktor att ta hänsyn till när man ska utse den bästa robotgräsklipparen. För gräsklippare som även klarar av lite fuktigt och blött gräs rekommenderas det att gå upp någon prisklass för att få en riktigt kvalitativ gräsklippare.

Batteritiden för robotgräsklipparen är också en faktor som spelar in när man ska utse den bästa robotgräsklipparen. En lång batteritid är alltid att föredra eftersom gräsklipparen då klarar av att klippa större gräsytor utan att behöva ladda maskinen under klippningen. Beroende på hur stor gräsyta som maskinen klarar av att klippa kan batteritiden skilja sig. En tumregel är att de lite dyrare maskinerna ofta har längre batteritid än vad budget varianterna av robotgräsklipparna har.

De bästa robotgräsklipparna har även en mycket låg ljudnivå och det är svårt att märka av att maskinen är igång och klipper gräset. Att gräsklipparen kan hålla en så låg ljudnivå beror mycket på att de flesta robotgräsklippare är elektriska och drivs av ett uppladdningsbart batteri. Husqvarna är ett känt märke som producerar många bra gräsklippare och även robotgräsklippare. Letar man efter den bästa automatiska gräsklipparen så är ofta Husqvarna ett mycket bra val. Företaget har en lång tradition av att skapa gräsklippare och har även följt med mycket bra i den senaste utvecklingen av automatiska gräsklippare.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed