Rädda jorden med energisnål inomhusbelysning

Något som de flesta inte känner till är att inomhusbelysning är något man faktiskt måste tänka över ordentligt. Det är nämligen många idag som använder sig av belysning som inte är anpassade för modern teknologi. När ledlamporna kom så valde inte alla att gå över till dessa. Det betyder också att de flesta inte använder sig av de mest strömsnåla lamporna som finns på marknaden. Det gör även att många har en betydligt högre elförbrukning än vad de faktiskt behöver. Om man går över till ledlampor så minskar man elförbrukningen väldigt mycket. Genom minskad energiförbrukning kan vi köpa oss tid för att hitta lösningar för att rädda vår jord. Genom att byta till energisnål inomhusbelysning lämnar vi efter oss en bättre jord helt enkelt.

Varför byta inomhusbelysningen till led

Om man inte har bytt över till ledlampor så har man en betydligt högre kostnad för sin inomhusbelysning.  Då de andra typerna av lampor som finns för inomhusbelysning kräver en mycket högre elförbrukning så kan man spara rätt mycket på att byta. Då ledlampor ofta drar en tiondel av vad vanliga lågenergilampor gör. Det kan faktiskt betyda relativt stora summor på elräkningen i slutändan. Nackdelen däremot med att byta över till ledlampor är att de ofta kostar mer att köpa men det sparar man in på elräkningen. Man kan redan efter en månad ha tjänat in den summan man lagt ut på att byta till nya lampor beroende på hur många timmar dessa står på.

Men det som många är oroliga över då de ska byta sin belysning till ledlampor är att ljuset kommer att förändras. Man kan idag få i princip samma värme på ljuset som från tidigare källor. Smartahus.se är experter på inomhusbelysning och kan hjälpa dig vidare. Men det stämmer inte längre utan man får idag samma färg på ljuset som det man hade tidigare. Men man måste se till att man väljer rätt typ av ledlampor som har den färgen man vill ha. Det är även otroligt viktigt att man köper ledlampor som passar till sin inomhusbelysning. Har man lampor som man kan sänka eller höja ljusstyrkan på så måste man köpa lampor som klarar detta. Annars kommer de inte att fungerar på det sättet man tänkt sig.

Olika typer av inomhusbelysning

Beroende på vilken typ av belysning man har eller vill byta till så finns det flera olika sorter att tänka på. Det som blivit allt vanligare idag är att man använder sig av spotlights i olika former. Det ger ofta ett betydligt bättre ljus och de kan även monteras direkt i taket. De mer traditionella klotlamporna är numera inte speciellt vanliga att man använder i sin inomhusbelysning. Men på många sätt ger det ett lika bra ljus. Man sparar även in på elförbrukningen då man använder sig av en lampa istället för flera.

Om man känner att man vill byta belysning så finns det flera skäl till att göra det. För inomhusbelysning är det väldigt viktigt hur man uppfattar sitt eget hem. Färgen på ljuset kan även påverka hur bekväm man känner sig hemma . Ett starkt vitt ljus brukar inte vara något som gör att man känner sig bekväm utan tvärtom brukar det inte kännas speciellt trevligt. Man ska helst använda sig av ett ljus med ett gulaktigt ljus för att få ett så bekvämt hem som möjligt.

Bookmark the permalink.

Comments are closed