Hur funkar en mobilkran och vart i Stockholm får man tag i en sådan?

En grå lyftkran

En mobilkran är något som man ibland kan behöva. Det är dock något som inte alltid är så enkelt att få tag på. Oavsett vart i landet man bor så är det inte något man kan hyra eller få tag på hur som helst. Även för den som bor i Stockholm kan det vara en övning för att få tag på en mobilkran, då det helt enkelt inte är något som man vanligtvis använder sig av. För den vanligaste anledningen till varför man behöver en sådan maskin är att man behöver flytta något tungt eller otympligt. Det kan vara saker som måste flyttas vid en byggnadsplats eller bara vid en vanlig flytt. Känner man att man behöver en lyftkran så är det vanligtvis en mobilkran man behöver.

Mobilkranen är mindre och mer mobil än en vanlig lyftkran och kräver inte samma förberedelser för att den ska kunna användas. Dock får man inte göra misstaget att tro att man kan använda en maskin av denna typ hur som helst. Som med de allra flesta fordonen så ska man aldrig använda en maskin utan att man vet hur den fungerar och helst ska man överlåta arbetet åt ett proffs.

Få tag på en mobilkran i Stockholm

Behöver man få tag på en mobilkran i Stockholm så bör man vara ute i god tid. Det är inget man får tag på samma dag utan kräver vanligtvis att man bokar in den långt i förväg. Man kan nämligen behöva tillstånd från kommun eller fastighetsägare innan man får använda den. Det beror mycket på vilka omständigheter som råder kring det man ska flytta. Man ska också tänka på att det måste finnas plats för mobilkranen vid platsen. Något som ofta kräver förberedelser så att det inte står bilar parkerade och blockerar platsen.

Därför är det viktigt att man tänker på att boka in en mobilkran och göra alla förberedelser så fort som möjligt. Man ska alltid kontakta kommunen för att se om det finns några speciella regler eller lagar som kan påverka arbetet med en mobilkran. Behöver man ställa mobilkranen på någon annans tomt eller mark bör man alltid be om lov innan man beställer mobilkranen.

Det kommer man att både spara tid och energi på att göra. Helst ska man vara så förberedd som möjligt innan man hyr en mobilkran eller helst redan innan man börjar leta efter en sådan.

Kan man flytta och använda en mobilkran själv?

Mycket beror på vem man är och vilka erfarenheter man har. Dessutom bör man ha rätt behörighet för att man ska få köra, flytta eller använda en mobilkran. Om man inte har den behörigheten så bör man inte heller försöka sig på att använda en sådan.

För att köra och använda en mobilkran är verkligen inte som att köra en vanlig bil. Det är en rätt tung maskin som man inte ska leka med. Framförallt inte i närheten av hus eller bebyggelse. Om man behöver en mobilkran men inte har rätt behörighet får man hyra in en kranförare.

Att tänka på

Att hyra en mobilkran kan ses som en process. Det finns mycket bakomliggande arbete som måste utföras av dig som eventuell kund. Att läsa på och anpassa en mobilkran efter dina behov är mycket viktigt. Detta för att inte betala mer än vad man skall göra.

Bookmark the permalink.

Comments are closed