För- och nackdelar med att beställa markiser

Markiser är ett solskydd som kan göra din vardag mer bekväm. Sommaren är en underbar årstid men som kräver en del för att man verkligen ska kunna njuta av den till fullo. För även om man älskar solsken och värme under dagarna när man är utomhus, vill man kanske ha det svalt och mörkt inomhus. Det är dock inte alltid något som är det enklaste, trots att det finns så många olika varianter av solskydd. Dessutom finns det en mängd olika kombinationer av solskydd som gör det ännu enklare att kunna njuta av sin sommar. Man måste dock först och främst sätta sig ner och tänka ut vilka behov man har för olika rum.

gamla markiser

Man ska nämligen inte utgå ifrån att alla rum behöver samma solskydd. Ett sovrum vill man vanligtvis mörklägga helt medans ett vardagsrum inte alls ska vara mörklagt. Det gör att man verkligen måste tänka på hur man vill göra för att minska ner värme och störande solljus. Man får faktiskt inte heller glömma bort att det är ljust under större delen av dygnet under sommaren. Vilket kräver för den som vill sova i ett mörkt rum att man har ett solskydd som passar för det. Annars kommer man ha svårt att sova i sitt sovrum.

För- och nackdelar med att beställa markiser

När man väl har kommit fram till vilka behov man har för sitt hem och solskydden man behöver. Kommer många att märka att markiser är något som man faktiskt kan behöva. Det är dock inget som passar för de som bor i lägenhet vanligtvis. För där behöver man oftast tillstånd för att sätta upp markiser, antingen från hyresvärden eller från bostadsrättsföreningen.

Har man däremot ett hus eller en sommarstuga, kan markiser verkligen göra en stor skillnad. Fördelarna med att beställa markiser är att man får ett solskydd som motverkar att hemmet blir väldigt varmt. I och med att markiserna är utanför hemmet och inte innanför, minskar värmeutvecklingen inomhus. Solstrålarna träffar markisen utanför men inte fönstren eller väggarna som skyddas. Något som gör att det bli svalare inomhus och man slipper direkt solljus in genom sina fönster.

Nackdelarna är dock en del när det gäller markiser. De är nämligen inte helt enkla att montera för den som inte är speciellt händig. Dessutom mörklägger de inte ett rum utan kräver i så fall att man kompletterar med ett annat solskydd. De kan också vara otympliga att använda sig av om man inte har elektriska markiser. Den absoluta fördelen med att beställa solskydd via nätet är att det inte spelar någon roll vart du bor. Med andra ord spelar ingen roll om du bor i Ale eller stora Stockholm.

Passar markiser för mitt hem?

Alla behöver inte ha markiser för att ha ett ordentligt solskydd. En del är skyddade av närliggande skog eller av andra fastigheter. Mycket beror därför på hur man bor och om man får direkt solljus på sig. Sedan finns det fastigheter som inte alls kommer dra speciellt stor nytta av markiser som en del andra gör.

Svaret på om markiser är något som passar för en själv är dock något man själv måste komma fram till. För det finns flera fördelar med markiser men det finns även flera nackdelar med dem.

Jämföra pris

När du beställer produkter via nätet så bör man alltid jämföra pris produkter emellan. Det man gör är att hitta likadana produkter för att sedan jämföra specifik produkt på olika hemsidor. På detta vis kan du spara pengar. Något man dock bör ha i åtanke är att den billigaste produkten inte alltid behöver var optimal. Det man då gör är att anpassa sin budget efter den produkt man vill ha.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed