Husvagn eller Husbil?

Om man ska välja husvagn eller husbil för sin semester är ett svårt beslut som många personer ställer sig framförallt under sommarhalvåret. Det är ingen större skillnad i faciliteterna som finns i en husbil eller en husvagn. Skillnaden ligger i stället i hur fordonet framförs. En husvagn kan ses som en stor släpvagn som fästes i en bils dragkrok. Det är egentligen inte svårare att framföra en husvagn än vad det är att framföra en vanlig släpvagn. Den stora skillnaden är att husvagnen ofta är betydligt större än vad en släpvagn är. Så det gäller att man som förare är medveten om det för att köra med goda marginaler när man framför en husvagn.

husvagn eller husbil

Vidare till husbilen som är en större anordning där förarhytten sitter ihop med den delen som man bor i. Ofta finns det även möjligheter som kök eller pentry i en husbil. Det skiljer sig inte från en husvagn där det också brukar finnas möjligheter för att laga mat. Vidare finns det i många fall även toalett i en husbil eller husvagn. Beroende på vilken modell man väljer så finns det olika faciliteter i husbilen eller husvagnen. I de modeller som har kök så drivs ofta köket på gasol, men det finns även andra lösningar som exempel el. Om det drivs på el är det vanligaste att man parkerar sin husbil eller husvagn på en camping där det finns möjlighet att koppla in el i husbilen eller husvagnen.

M-fritid i Kalmar hjälpe oss att få lite koll på dessa frågor, om ni undrar något mer kan ni vände er till dom.

Nya eller begagnade?

Om man inte själv har en husbil eller husvagn så kan man antingen köpa en ny eller begagnad. Vidare så är det också ett populärt alternativ för att hyra en husbil eller husvagn. Det är vanligt att man hyr om man bara ska göra en kortare semester och inte har ett stort behov av att köpa en egen. Till de personer som ofta semestrar eller bor i mobil bostad som en husvagn och husbil är så är det vanligare att man köper. Att köpa begagnat är ofta ett bra sätt att spara pengar och de husvagnar och husbilar som är välskötta har ofta ett bra andrahandsvärde. Då blir det en bra affär både för de som säljer och även för de som köper.

Frågan man bör ställa sig angående om man ska ha en husvagn eller husbil är helt enkelt på vilket sätt man vill framföra det. Många kan tycka det är skönt att man inte behöver lämna fordonet när man har parkerat och bara kan gå tillbaka till boende ytan. Detta kräver dock att man har en modell som har en dörr mellan förarhytten och den bakre delen av husbilen. Om man har en husvagn så är den största fördelen att man kan koppla av husvagnen och använda personbilen till andra ärenden. Det finns ingenting som gör att personbilen behöver vara påkopplad när man har parkerat husvagnen.

I Sverige så är det som tidigare nämnt ett populärt sätt att semestra och framförallt under sommaren ser man väldigt många husbilar och husvagnar på de svenska vägarna. Exempelvis är det många tyska turister som gillar att semestra i Sverige på detta sättet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed