Hur väljer man bilverkstad?

I Huskvarna finns det många olika bilverkstäder. En bilverkstad är en verkstad som arbetar med att serva och reparera bilar. I många fall så specialiserar sig en verkstad på ett speciellt bilmärke och utser sig själva till experter på just det bilmärket. Det finns även en del bilverkstäder i Huskvarna som tar emot alla sorters bilmärken och reparerar din bil oavsett modell eller märke.

Något som är viktigt att tänka på om man ska lämna in en bil hos en bilverkstad är att kolla upp om det finns någon auktoriserad bilverkstad för ditt bilmärke. Verkstäder som är auktoriserade av ett bilmärke använder sig av original reservdelar när de lagar eller servar bilarna. Priset hos en auktoriserad bilverkstad i Huskvarna är ofta något dyrare än hos en verkstad som inte är auktoriserad. Beroende på hur gammal din bil är kan det ändå vara värt att lämna in den hos en verkstad som är auktoriserad för ditt bilmärke. Speciellt om din bil är ganska ny.

Är det ok med icke auktoriserad bilverkstäder?

Vid mindre fel och mindre reparationer kan man istället lämna in sin bil på en verkstad som tar emot alla bilar, det vill säga, en icke auktoriserad bilverkstad. En stor fördel med dessa verkstäder är att de ofta kan hålla ett lägre pris eftersom reservdelarna inte alltid är original eller helt nya. Verkstäderna kan använda sig av reservdelar som är begagnade och har köpts in billigt hos skrothandlare etc. Det behöver inte alltid vara en nackdel med begagnade reservdelar eftersom att en bil som har slutat fungera har alltid en hel del fungerande delar i sig. Det är dessa fungerande bildelar som många verkstäder återanvänder för att laga just din bil. Det är inte alltid det används begagnade reservdelar utan icke auktoriserade bilverkstäder kan också använda sig av helt nyinköpta reservdelar. Om du är intresserad av vad just din bilverkstad använder sig av rekommenderas det att du frågar personalen innan du lämnar in din bil.

bilverkstad

Om du ska lämna in din bil för en service bör du lämna in den till en auktoriserad bilverkstad. Anledningen till varför du bör göra det är för att då får du en originalstämpel i din servicebok. Om du någon gång ska sälja din bil så underlättar det för dig om du kan visa upp en servicebok som innehåller många orginalstämplar från bilverkstäder som är specialiserade på just ditt bilmärke. En annan stor fördel med att välja en auktoriserad bilverkstad i Huskvarna är att det ofta görs kontroller av de bilverkstäderna. Vid kontrollerna kontrolleras så att bilverkstaden uppfyller de krav som bilmärket ställer på sina verkstäder. Detta leder i sin tur till att mekanikerna och deras reservdelar håller en bra och pålitlig kvalité.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed