Graverade skyltar på motorcykeln

En gravering är en inristning, antingen ett föremål eller som i vanliga fall, en text. Graverade skyltar brukar innehåll någon text, antingen något minnesvärt eller något informerande. Graverade skyltar återfinns i olika material beroende på vart de ska användas. Gamla skyltar som man kan stöta på i olika mekaniska verkstäder är tillverkade i metall vanligtvis för att klara av eventuella gnistor och andra förhållanden. Dessa brukar innehålla instruktioner eller olika varningstexter för att tydliggöra något. Det kan vara Mässing, nickel, koppar eller aluminium medan många andra typer av skyltar kan finns i material såsom akryl, plast eller trä. Något som är väldigt attraktivt idag är att gravera sin motorcykel alternativt att man tar en graverad skylt och sätter på biken.

I kontorsmiljöer så påträffas en hel del graverade namnskyltar utanför kontoren men likväl mindre skyltar inne på kontoren. Namnskyltarna utanför kontoren brukar vanligtvis vara i plast, trä eller aluminium. Något som också blivit allt vanligare i kontorsmiljöer är graverade skyltar i akryl. Valet av material samt hur graveringen skall utformas beror vanligtvis på vilken typ av verksamhet det är. Det är inte så vanligt att man exempelvis har träskyltar med namn graverade utanför dörren på en högre chef i en större byrå.

I Sverige idag finns det väldigt många företag som arbetar specifikt med graverade skyltar och på så sätt kan man på ett enkelt sätt få de önskade skyltarna man önskar. De flesta av dessa företag finns på internet och därmed behöver man inte ta sig till någon fysisk butik för att göra detta. Något som annars är väldigt vanligt är att gravera minnessaker såsom vid dop eller förlovning. Dessa föremål brukar vara i silver och då brukar man kunna göra detta direkt hos juvelaren. När man skall gravera så pass små föremål som en ring så brukar man göra detta för hand. I andra fall använder man olika typer av lasrar för att gravera skyltar. Det brukar vara olika typer av maskiner man använder sig av beroende på vilket föremål som skall graveras. Graverade skyltar i trä är även de vanligen utförda för hand men det finns även speciella lasrar som gör detta. Graverade skyltar i trä brukar vara i MDF och ekfaner som är lite smalare och ganska populära.

Andra graverade namnskyltar som man stöter på är de som finns bland de flesta servicepersonal runt om i olika verksamheter. Detta för att tydliggöra vem personen är på ett resonabelt sätt. Dessa namnskyltar är utformade främst i plast. Att på samma sätt märka upp sin motorcykel är ett väldigt bra sätt att minska stöldrisken då en ingravering är svår att dölja.

De graverade akrylskyltarna som återfinns på flertalet olika inrättningar blir allt mer populära och förutom att ha dessa som namnskyltar utanför kontoret så är det vanligt att man använder de som företagsskylt. På det sättet kan man använda skylten till att besökare till företaget för ett sjyst första intryck av en fräsch och modern företagskylt.

Sammanfattningsvis kan man säga att gravering av  skyltar återfinns på väldigt många olika ställen och den främsta användningen av dem är för att tydliggöra något, främst namnet. Det allra vanligaste är utanför kontorsdörren eller inne på kontoret. Det förekommer även graverade skyltar inom industrin med varningstexter eller instruktioner och marknaden är stor och mångsidig. På det sättet kan företagen som utger sådan greveringsservice erbjuda kunderna det dom önskar sig.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed