Grästrimmer & Röjsågar från Husqvarna

Gräsrimmer och röjsågar från Husqvarna följer samma standard som alla andra produkter som de tillverkar. Men skillnaden mellan en grästrimmer och en röjsåg är inte alltid enkel. Att känna till då båda ofta kan göra samma arbete.

Grästrimmer-gul

Skillnaden är så pass liten att den är svår att faktiskt berätta om. Men skillnaden som man kan nämna är att en grästrimmer främst är utformad och designad för att trimma gräs. Medan en röjsåg är mer mångsidig och kan användas till fler arbetsmoment. Men inte ens så långt kan man skilja en grästrimmer från en röjsåg. Det finns flera tillbehör som gör att man kan använda en grästrimmer på exakt samma sätt.

Fördelar med grästrimmer & röjsågar från Husqvarna

Både grästrimmers och röjsågar från Husqvarna är utformade på ett sådant sätt att man enkelt kan arbeta med dem ergonomiskt. Det är inte heller några problem att göra det arbete som krävs. Oavsett om man använder sig av en grästrimmer eller en röjsåg.

En av de största fördelarna som Husqvarnas produkter har är att de är väldigt tysta i drift. Något som gör att man kan använda både en grästrimmer eller en röjsåg utan att väcka hela området.

Vilken modell ska man välja av grästrimmers & röjsågar från Husqvarna

För att kunna välja vilken modell av grästrimmers eller röjsågar man ska välja så krävs det att man känner till vilken typ av användande man kommer behöva den till. Är det sporadiskt eller kommer den att användas ofta är en av de viktigaste faktorerna.

Om man inte kommer använda den speciellt ofta så kan man följa Husqvarnas rekommendation för detta.

Röjsågar – olika modeller

Röjsåg 129R

Husqvarna rekommenderar själva att man köper deras röjsåg 129R om man enbart kommer ha behov av den sporadiskt. Den har en effekt på 0,85 KW och har en bränsleförbrukning på 495 g KWH.

Det är en grund modell som är enkel att använda men är främst avsedd för sporadiskt användande.

Röjsåg 524R

Medelvarianten som kan användas oftare och som är avsedd för mer yrkesmässig användning. Det här är den röjsågen som fungerar väldigt bra om man behöver använda sin röjsåg oftare. Den har en effekt på 0,8KW och en bränsleförbrukning på 510g KWH.

Grästrimmers

När det gäller grästrimmers finns det likt röjsågar många modeller att välja mellan

Grästrimmer 122C

Grundmodellen som fungerar för sporadiskt användande. Har en effekt på 0,6KW och väger 4,4 kilo. Enkel att använda för lättare arbeten.

Grästrimmer 129LK

Medelvarianten som är mer anpassad för yrkesmässigt användande. Har en effekt på 0,85KW och väger 4,67 kilo. Är den variant som är mest lämpad om man behöver använda sin grästrimmer oftare.

Att tänka på

Innan köp av grästrimmer så bör man tänka på flertalet olika faktorer. Först och främst är det fundamentalt att man identifierar sina behov. Utifrån de behov man har så anpassar man trädgårdsmaskinen utefter just det. Detta innebär att du kan spara pengar, förutsatt att du inte köper en maskin som exempelvis är för större ändamål.

Det är idag även möjligt att beställa trädgårdsmaskiner. Fördelen med att beställa via nätet är att det spelar ingen roll om du bor Mariestad eller Kiruna. Det är även enkelt att jämföra priser på så vis då du får en större överblick av trädgårdsmaskiner. Nackdelen är att du måste hitta information själv om en produkt, är du i en affär kan du alltid fråga någon med expertis inom området.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed