Första tipset: En bra gräsklippare!

En bra gräsklippare är ett måste för någon som har en stor gräsmatta eller någon som arbetar med att klippa gräs. Det finns idag ett väldigt stort utbud av bra gräsklippare och det är enkelt att hitta en modell som passar för ditt behov. Eftersom utbudet av gräsklippare är så stort idag så är det vanligt att man delar upp maskinerna i olika kategorier för att lättare beskriva hur gräsklipparen fungerar. Kategorierna som man brukar använda sig av är: elektriska gräsklippare, batteridrivna självgående gräsklippare, bensindrivna gräsklippare, åkgräsklippare och den mer traditionella handgräsklipparen. En bra gräsklippare har roterande blad undertill som roterar väldigt snabbt och kan klippa gräset till en väldigt kort längd

gräsklippare

En elektrisk gräsklippare är en maskin som drivs på el. Man brukar säga att den är miljövänlig då utsläppet av farliga ämnen är minimalt. Eldrivna klippare lämpar sig bäst för lite mindre gräsmattor. Problemet med eldrivna gräsklippare är att den har en sladd som kan störa klippandet. Det gäller att hela tiden ha koll på var sladden är så att man inte kör över sladden med maskinen. Överlag är elektriska gräsklippare väldigt effektiva och prisvärda. Bengtssons i Korsberga utanför Vetlanda är ett exempel på en återförsäljare som säljer bra gräsklippare

Vidare finns det även de batteridrivna gräsklipparna. De batteridrivna maskinerna brukar ofta vara självgående och har ett uppladdningsbart batteri som man laddar under tiden som gräsklipparen inte är aktiv. En självgående gräsklippare är ett bra alternativ för personer som inte har tid till att klippa gräset. Självgående maskiner blir allt vanligare idag och priserna har börjat komma ner till rimliga nivåer då aktörerna som tillverkar självgående klippare blir allt fler.

En bra gräsklippare som idag är den absolut vanligaste i de svenska hushållen är den bensindrivna gräsklipparen. Fördelen med en bensindriven gräsklippare är att man inte har någon sladd att tänka på samt att den är mycket effektiv och ödslar lite drivmedel kontra hur mycket gräs den klarar av att klippa. Tidigare släppte bensindrivna maskiner ut en hel del avgaser men idag har den nya tekniken bidragit till att bensindrivna gräsklippare släpper ut väldigt lite farliga ämnen och är relativt miljövänliga trots att de drivs på fossila bränslen.

Åkgräsklippare brukar man kalla de gräsklippare som är lite större och som man kan sitta på samtidigt som man klipper gräset. Det är väldigt effektivt och bra att använda sig av åkgräsklippare om man ska klippa stora gräsytor. Många kommuner och andra större organisationer som arbetar med trädgårdar och gräsklippning har en eller flera åkgräsklippare tillgängliga.

Den mest ekonomiska gräsklipparen är fortfarande den handdrivna klipparen. Den drivs av mänsklig kraft och med hjälp av att din kraft för gräsklipparen framåt så roterar knivbladen och gräset klipps till en lagom nivå. Handgräsklipparen är både billig att köpa in och driftkostnaden är gratis.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns väldigt många bra gräsklippare på marknaden idag och det gäller att hitta en gräsklippare som lämpar sig för dina behov. En riktlinje är att för större gräsytor lämpar det sig med en bensindriven eller åkgräsklippare och för mindre ytor fungerar det bra med en eldriven eller handdriven gräsklippare.

Bookmark the permalink.

Comments are closed